Marcel Batist verovert AV-Frankrijk en Nieuw-Zeeland

 21 juni 2018
 In Frankrijk bij het Internationale AV-festival                                   "Trophée de PARIS" heeft Marcel Batist met zijn serie  "Tranquil Waters" een FIAP-acceptatie ontvangen. Er waren 106 inzenders met elk 1 AV.
Bij de Internationale AV-Salon Tauranga in Nieuw-Zeeland ging het ook voortvarend. Er waren 4 categorieën, je mocht 4 series insturen met de restrictie dat er maximaal 2 AV's in een categorie mocht zitten. Er kwamen 79 inzendingen binnen. De AV "No-go area" werd winnaar in de categorie "THEME" maar tevens "CHAMPION AV". Ook zijn andere 3 inzendingen kregen een acceptatie (waarvan 2 met "MERIT AWARD". Zie de bijlagen. Jammer dat zij niet onder FIAP draaien, maar de eer is er niet minder om!  Marcel van harte gefeliciteerd.
 

Marcel Batist flikt het weer

14 juni 2018.                                                                                                                                                   In het Franse bolwerk dringt een buitenlander niet snel door.
Bij de prestigieuze Internationale AV-wedstrijd "Le Coupe L'Umière" heeft de AV "Tôt le Matin" uit een groep van 64 inzenders een acceptatie behaald.
De AV is de Franse versie van "Morgenstond".

 

Marcel namens de groep van harte gefeliciteerd.


NVBG Nationaal AV-Festival 2018

Beste AV vrienden,
De LGAV was op zaterdag 14 april ruim vertegenwoordigd. Negen leden gaven "acte de précence". Zes van dit gezelschap waren genomineerd. Een kwart van alle vertoonde series! Voorwaar een hele eer!
Van deze 6 geselecteerden, vielen er nota bene drie in de prijzen.
Gerrit ontving de 2e prijs voor zijn AV "Bagan, land van de pagodes", Jan v.d. Schans ontving de prijs voor de beste Audio met de AV "De Hoenderhof" en Marcel de prijs voor de "meest creatieve inzending" uitgereikt voor de av "No-go Area". 
Allen van harte gefeliciteerd.

AV-online 2017.

Aller eerst wil ik alle deelnemers hartelijk danken voor hun deelname en inzet voor de eerste Fotobondswedstrijd AV-online onder auspiciën van de Fotobond. Ondanks dat niet alle series conform het reglement zijn aangeboden, zijn zij wel geaccepteerd. Mede door het geringe aantal zijn zij aangemerkt als beginners foutjes. Voor ons een schone taak om nog eens naar het reglement te kijken. De series van de winnaars zullen tijdens de ALV (21 april) van de Fotobond vertoont worden en de certificaten uitgereikt.

 

Ook de juryleden, Diana Bokje, Gerard Hol, Wim Jenniskens en juryvoorzitter Rob ’s-Gravendijk wil ik hierbij hartelijk danken voor hun inzet. AV series bekijken en beoordelen is heel wat anders dan het jureren van foto’s en vergt ook veel meer tijd en een ander soort inzicht.

 

Wat betreft de organisatie was het allemaal best spannend, enerzijds om de wedstrijd onder de aandacht van de leden te brengen, de Bondswebsite is een groot gedeelte van het jaar moeilijk bereikbaar geweest wegens ingrijpende veranderingen. Vervolgens crashte de website van de Landelijke Groep Audiovisueel, dus als de weerlicht moest er een nieuwe site gebouwd worden, mede omdat daar de wedstrijdformulieren gedownload moesten worden. Al met al liep daar door de PR voor het evenement behoorlijk vertraging op en wisten veel leden niet dat er weer een AV-online georganiseerd zou worden.

 

Schrijf nu maar alvast in de agenda dat er in 2019 weer een AV-online komt.

Tijdens de Landelijke AV-dag op (20) oktober a.s. zullen verschillende series uit deze wedstrijd geprojecteerd en besproken worden, door een van de juryleden. We zien je daar graag terug.


Welkom Ruud Assendelft

Door zijn vindingrijkheid, goede fotografie en muziekkeuzes, is Ruud Assendelft na ballotage op 16 december 2017 toegelaten tot de Landelijke Groep Audiovisueel. Ruud van harte welkom en zien je als een waardevolle aanvulling voor de groep.


Afscheid Max Joore, dichter in Beeld & Geluid

 

Na een een periode van bijna 30 jaar heeft Max Joore tijdens de bijeenkomst van 16 december bekent gemaakt te stoppen met het lidmaatschap ven de Landelijke Groep Audiovisueel.

 

We zullen Max zeker gaan missen, zijn inzicht en romantisch gevoel voor het vervaardigen van series waren immers altijd weer een bron voor inspiratie voor ons allemaal. Max het ga je nog vele jaren goed.

 


Ballotage oktober 2017.

Het verheugt ons te melden dat Bas Versteeg, na ballotage met zijn 3 series tot de LGAV is toegetreden.

We feliciteren Bas hier mee en heten hem van harte welkom.


 

Op 30 mei ontving ik het droeve bericht van het overlijden van de nestor van het Diaporama Maurice Dorikens


De wetenschap was je liefde en samen met mama heb je die liefde beleefd. Je had een enorme waaier van interesses
die zo uitgebreid waren, zoals je interesse voor de mens. Je was altijd bereid te luisteren en dan heel discreet je opinie
te geven. Je bent de wereld rondgegaan met je fotografe. Met vele verre reizen heb je veel veel vrienden gemaakt,
mensenkennis en wijsheid opgedaan. Papa, je was een geleerde man en kon over alles meespreken kleine en grote
dingen. We konden je zelden of nooit op fouten betrappen want er waren er geen. De liefde voor je naasten kon je
moeilijk tonen maar wie je goed kende wist het wel. Slaapwel en dikke knu
el.
We weten dat je nu de rust en het geluk hebt teruggevonden bij mama.


Maurice Dorikens  7 oktober 1936 - 19 mei 2017

 


Hoge  waardering voor Marcel Batist.

 

Amersfoort, 22 april 2017. Na de diverse internationale successen op het wereld wijde AV podium ontving Marcel Batist dit weekend, tijdens de ALV van de Fotobond, uit handen van voorzitter Els Tijssen, de gouden AV-AFIAP speld en het daarbij behorende certificaat.

 Daarmee is Marcel officieel toegetreden tot de Internationale Federatie voor Fotografische Kunst (FIAP) gelieerd aan de UNESCO.Marcel proficiat. 

 

 

 

 


Het houd niet op bij Marcel Batist

Afgelopen weekend werd in Adelaide (Australian) het International AV Festival 2017 gehouden. Er waren 142 inzendingen, waarvan 4 van Marcel. Tot zijn blijde verrassing, zaten ze alle 4 de series in de eindstrijd. “Wander Along Norwegian Valleys”,  “Morning Glory”,  “Memory to an Old Neighbour”   en “Into Oblivion”  en kregen elk een FIAP acceptatie.  “Memory to an Old Neighbour” kreeg tevens nog een APS Merit Ribbon (Australian Photographic Society). 

 


Internationale successen van Marcel Batist en FIAP promotie.

                                                                                                   Beste AV liefhebbers,

De afgelopen week rolde een aantal bemoedigende berichten de mailbox van Marcel Batist binnen.

 

Een nominatie met de AV « Effet de serre réflexions » bij het 37e  CHELLES MULTIPHOT  « Festival de l’Image Projetée »  Een nominatie voor de “Blue Genius” met de AV “Memory to an old neighbour” bij het prestigieuze “9e Internationales Medienfestival” in Villingen (ruim 500 inzendingen).

 

 

 

 

 

De toekenning van de titel AV-AFIAP.

Drie jaar inzenden naar “onder FIAP patronage gehouden AV festivals” leverde voldoende acceptaties, ribbons en medailles op voor honorering van de titel.

Van 2014 t/m 2016 werden wereldwijd slechts 13 AV festivals onder FIAP georganiseerd. Op 10 daarvan werden totaal 15 inzendingen bekroond.

Marcel gefeliciteerd namens de groep voor de FIAP toekenning en voor je nominaties zullen we zeker voor je duimen.

 

WATER” AV competition Zuid Afrika. december 2016.

Bij de International “WATER” AV competition van AV-Makers in Zuid Afrika is de  inzending van Marcel Batist “TRANQUIL WATERS” bekroond met een zilveren medaille (Harmony).

 

37th Pomeranian Meetings with Diaporama november 2016. 

 Marcel Batist weer internationaal onderscheiden.   Bij het internationale AV festival “37th Pomeranian Meetings with Diaporama” in Polen, vielen zijn inzendingen in de smaak. De volgende waardering werd toegekend. Pomeranian Dukes Castle Silver Medal: Morning glory. FIAP Blue Ribbon: Into oblivion. Special Award: German diaporamist association AV Dialog award for the best story:  Into oblivion.  Marcel namens de groep proficiat met deze mooie onderscheidingen.

 

©