Volgende bijeenkomst 23 februari 2019


15 december groep 2

Leo Koppens

Soundscapes  Leo Koppens. Duur: 5 min.                     Geprobeerd is om met abstracte beelden een eenheid te     creëren met muziekstukken, waardoor een belevenisspel   van beeld en muziek ontstaat.

 

 

Bas Versteeg

 Ruimte reis op aarde. Bas Versteeg. Duur:3. 24min.  Een virtuele reis door de ruimte, gemaakt met close-ups van onze eigen aarde. Muziek Dirk Maassen (Imaginal Space)  Video: afkomstig van internet (Nasa).  Afbeelding  cockpit : internet.

 

 

Dirk Vet

 Carcassonne  Dirk Vet.  Een impressie van een van de mooiste en best bewaard gebleven middeleeuws en geheel dubbel ommuurde stad van Europa.

 

 

 


Ruud Assendelft

Landgoed Beeckestijn. Ruud Assendelft.  3min22sec.  Een winterse sneeuw wandeling door het landgoed beekestijn het uitbeelden van de stilte en de structuur van de vers gevallen sneeuw.

André Hartensveld

Nazaré.  André Hartensveld. Duur 4.20 min.  Muziek  Briano – Hommage a Amalia Rodriquez,  Carlos Pais Zaboeira – Praia fluvial vila de Rei.  Het dagelijkse leven in een traditioneel vissersplaatsje.   Nazaré, Portugal 2017

 

Leo Koppens

 Powaqqatsi.   Leo Koppens Duur 3.40 min.De wereld van de muziek “Powaqqatsi” van Philip Glass wordt vertaald naar een zelfgemaakte wereld van fantasiebeelden


Bas Versteeg

Van Mondriaan tot Bastiaan. Duur 1.56min. muziek. Loss of identity in labyrinth  (Gandalf)  Schilderwerk: Bas(tiaan) Versteeg

 

Dirk Vet

Bunker.  Dirk Vet.  Een beeld van een troosteloos en volkomen verwaarloosd overblijfsel uit onze Napoleontische tijd.

 

Ruud Assendelft

Dwalen door ons land. Ruud AssenDelft. 4min45sec. Landschap beelden geven een impressie van het Kootwijkerzand en De Sprengen berg op de Sallandse heuvelrug.

 


André Hartensveld

Onze USA trip 3.  André Hartensveld. Duur: 4.20 min.    Impressie van onze reis door de Westelijke staten van Amerika  deel-3. De reis start in Moab en via Cobelin Valley vervolgen we onze reis naar Capitol Reef. Muziek: Tol & Tol met Dedalia en Morning Dew. Marcia Dundee met The Leaving.        

 


20 Oktober 2018 Landelijke AV-dag.      Meer info rubriek AV-online

Fotobondsleden vrij toegang op vertoon van de lidmaatschapskaart. Niet leden betalen €5,-


28 April 2018 groep-1

Gerrit van Harreveld

Duur: 4.04. Muziek: A New Day uit Laya Project en Laya Project remixed. Toelichting: Deze serie is een ode aan de vrouwen in Iran, die - sinds het Khomeini regiem van 1979 - vanaf hun 9e jaar verplicht een hoofddoek moeten dragen.

 

 

 

Cor van Diepen

 "Nederlands Kremlin" Duur: 3.00 min.  Muziek: Gorenka -  Techot Rechka.  Toelichting: Ger Leegwater uit Winkel (N.H.) maakt van oude bouwmaterialen kunstwerken. Door het Russische Kremlin werd hij geïnspireerd om zijn versie hiervan te maken

 

Marcel Batist

Duur: 3:58 min. Muziek: We are the designers - Jacob Shea, Concrete and steel - Ray Russell,

 Between buildings - Charles Phily. 

Toelichting: Architecten bezitten de innovatieve kracht om grenzen te verleggen. 

Zij verrijken ons straatbeeld met bijzondere vormgeving.

 


Jan van der Schans

  "De Sfinx van Delft" Duur: 6.08 min.  Muziek: Birgit Bachhuber en THomas Tichter. Voice over Peter Winters. Research, scenario fotografie en samenstelling: Jan van der Schans. Toelichting: Enige tijd terug was ik op een receptie in het Vermeerhuis.  Daar kwam ik in gesprek met een Vermeer kenner. Die heeft mij op het spoor gezet. Een verkeerde opvatting over de plaats van “Huisje van Vermeer” wekte mijn interesse. Er zijn al talloze films gemaakt over de werken van Vermeer en zijn tot stand gekomen. Daarom heb ik geprobeerd een serie over de mens Vermeer te maken.  De schilderijen blijven buiten het verhaal.

 

Henk Hoedemaekers

 “Herinner de Herfst”. Duur: 3.10 min.  Muziek: Dvořák Symfonie No. 9. Toelichting: De herfst is het jaargetijde waarin de natuur sterk verandert. Voor je er erg in hebt, zijn de paddenstoelen weer weg, de bladeren verkleurd en afgevallen en worden de ochtenden getekend door rijp op de bomen. Deze presentatie laat zien hoe dat er in de omgeving van Oostrum uitziet. Het dynamische van de veranderingen krijgt speciale aandacht in de vorm van de overgangen tussen de beelden.

 

Gerrit van Harreveld

 Duur: 5:16 min.  Muziek: Desert Dwellers-Bodhi Mandala; Shamans Dream-Istanbul Dubphonics Drumspyder Dub Remix; The Spy From Cairo-Open Sesame; eigen geluidsopname.  Toelichting: Isfahan geldt als de mooiste stad van Iran en is vooral bekend om zijn grote, centraal gelegen Imam plein met de vele moskeeën en paleizen. Minder bekend echter zijn de historische bruggen die over de rivier de Zayandeh liggen.

 


Cor van Diepen

 Duur: 2.06 min. “Legno vecchio  (oud hout)”.

Muziek: Vivaldi; De vier jaargetijden -  Zomer: Presto. Tijdens een vakantie in Noord Italiè zag ik hoe mooi onbehandeld oud hout kan zijn. Dan zie je pas de vormen en het lijnenspel van het hout.

 

 

 

 

Marcel Batist

 Duur 3:56 min. Muziek: Kronos Quartet - Dreams

Nature Kingdom - Exotic Paradise.  RiliableSoundMusic – Serengetti. 

Toelichting: Er rust een taboe op dierenfotografie in dierentuinen. Oké, er staat een hek omheen. Maar is het daarom dieronwaardig? De meningen zijn sterk verdeeld. Het begrip “Wildlife” wordt echter door media en onderwijs in steeds ruimere zin gebruikt.

 

Gerrit van Harreveld

 Duur: 5:12 min. Muziek: Bombay Dub Orchestra-Amina; Øystein Sevåg - India; Above & Beyond-Tristate. Toelichting: De soms 500 jaar oude Perzische tuinen in het hedendaagse Iran waren oorspronkelijk bedoeld om het paradijs op aarde te creëren.

 17 februari 2018 groep 2

Bas Versteeg

Rijp in de duinen                                                  Duur: 2.30.  Muziek: 2002 (Feast of immortals) Na een nacht van vorst een frisse wandeling gemaakt over het strand en door de duinen bij Den Helder . De rijp vormde een blauwe gloed op het zand en hadden kristallen gevormd op de begroeiing. Zodra de zon op de beplanting scheen was de rijp snel verdwenen.

 

Dirk Vet

Santa Maria de Buil                                      Duur:4.20 min.  Muziek: Zbigniew Preisner.   Een herziene versie van de vorige presentatie, zowel beeld als de muziekfragmenten.

 

Gerrit van Harreveld

Where Calatrava and Deredia meet....                        Duur: 3:53 min. Muziek: Greg Haines. Beschrijving: Sculpturen van Jiménez Deredia staan op gesteld tussen de gebouwen ontworpen door Santiago Calatrava. Het geheel speelt zich af in de Cuidad de Artes & Ciencias in Valencia.

 

 

 Leo Koppens

Dance Macabre   

Duur: 3 min 30 sec.  Muziek: Saint Saëns – Dance Macabre.De componist Saint Saëns heeft een muziekstuk gecomponeerd, geheten “Dance Macabre”. Dit heb ik met beelden enigszins macaber uitgebeeld.

 

Ruud Assendelft

Vergeten Ambacht                                                     Duur 3min31sec. Er is nog een z.g.n. Klompenmakers Gilde ,ze geven demonstraties van het ambachtelijk=met de hand maken van klompen .Met een korte informatieve AV doe ik verslag van dit oude Nederlandse ambachtelijke erfgoed. Géén documentaire maar een visuele indruk. Ik heb gekozen voor een “nostalgisch” muziekstuk . De originele uitvoering “Oblivion” van Astor Piazzolla.

 

Jan Janssen

Een kleurrijk aandenken.                                      Duur: 3.04  Muziek: Dolly Parton.Toelichting: Iemand blijven herinneren kan aan de hand van iets wat hij zelf heeft gemaakt of door wat voor hem als aandenken is gecreëerd.

 

 
André Hartensveld

Rio Tinto de rode rivier.                                         Duur 3.30min. Muziek Guslavo Santaolalla – All Gone, Silent Partner – Unter Water en Every step. In het Zuidwesten van Spanje ongeveer 70 km ten Noorden van Sevilla ligt het mijnbouwplaatsje Rio Tinto  (gekleurde rivier). 

Bas Versteeg

Marché provencial                                               Duur: 2.00. Muziek: Le top des tous petits (Les jour de marché. Le petit marche). Een wandeling over een zonnige markt in Beane in Frankrijk. Het valt op dat de markt kooplui hun waar, ordelijk en netjes presenteren en sommige daar ogenschijnlijk trots op zijn.

 

Leo Koppens

Kasper de Gouw                                              Duur: 6 min 35 sec. Muziek: Really slow motion – Beautifull Inspirational Uplifting.  Solar fields – Random Friday. Kasper de Gouw is een beeldend kunstenaars in brons. In deze serie geef ik informatie over de verloren wasmethode, die hij gebruikt voor het bronsgieten. Daarnaast laat ik een aantal kunstwerken van hem zien.

 

 

 
16 december 2017 groep-1


Cor van Diepen

 “Paasvee tentoonstelling Schagen”.

 Duur: 3.55 min.  In Schagen is er elk jaar ongeveer dagen voor Pasen de Paasvee tentoonstelling. De koeien worden dan schoongespoten met een hogedrukspuit met koud water(!!), gekeurd en verhandeld. Deze AV is een parodie op het hele gebeuren.

 

Jan van der Schans

“De Hoenderhof”.                                                           

 Duur: 4.17 min.  Muziek: Franz Anton Hoffmeister. Voice-over Peter Winters.  Toelichting: Volgens kenners is het schilderij “De Hoenderhof” één van de mooiste van de vele honderden werken die Jan Steen heeft geproduceerd.

 

Gerrit van Harreveld

“Een dag in Mandalay”. Duur: 8.50. Muziek: Harold Budd & Brian Eno, Laya Project, Laya project remixed, Zen Garden, Above&Beyond, Øystein Sevåg. Beschrijving: Mandalay is de tweede stad van Myanmar. Het is met bijna een miljoen inwoners een belangrijk handelscentrum en het bruist er van de activiteit.

 

Cor van Diepen

Fine liners”.

 Duur: 1.00 min. Muziek: Joy Kitikonti - Joyenergizer

 Wij hadden zo’n 50 dunne viltstiften (fine liners). Toen wij ze jaren later vonden, waren ze inmiddels uitgedroogd, klaar om weggegooid te worden? Nee, daar kan ik nog wel iets mee.

 

Marcel Batist

“Emoties in ijzer”.   

Duur 3:36 min. Muziek A. Vollenweider - Sena Stanjena, Mestigoth – Biosphere,  End Then - Old Iron, Enya – Portrait. Het Vigelandpark in Oslo biedt meer dan bronzen en granieten beelden. De kunstenaar heeft ook aan de omlijsting gedacht.

 

 


Marcel Batist

“Bevroren laagland”.   

Duur 4:01 min.     Muziek A. Vollenweider – Morning poem en Into the bright light.  Nederland ligt voor 1/3 onder het zeeniveau. Duinen zorgen ervoor dat dit deel niet onderloopt. Het gebied ligt laag en het is drassig. Sloten en plassen voeren het overtollige water af, maar bij vorst staat alles even stil.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

21 oktober 2017 groep 2

Dirk Vet

Dreaming about Blue Bells.                                  Tijd: 2.25 min. Muziek: Preisner. In Wildrijk (In de kop van Noord-Holland) ooit een van de landgoederen van Amsterdamse kooplieden, groeien naast andere bijzondere planten, nog volop de wilde hyacint.

 

 

 

Henk Hoedemaekers

De verzonken kathedraal                                           De middeleeuwse legende van Ys verhaalt over een verzonken stad bij Bretagne. Vooral het thema van de kathedraal, die uiteindelijk weer uit zee oprijst, spreekt tot de verbeelding. Claude Debussy verwerkte dat thema in een muzikale compositie.

Jan Janssen

Jammer al dat blik.                                                   Duur: 3.02 min.  Muziek: EriK Satie en Erwin Schulhoff. Toelichting: Hoe verstild kan het oude stadje Oirschot soms zijn. Heel anders wordt het wanneer een massa toeristen hun voertuigen op een mooie dag komt parkeren in het centrum op de markt.

 


André Hartensveld

Onze USA trip.                                                 Impressie van onze reis door de Westelijke staten van Amerika deel-2. De reis start in Yellowstone en via Salt lake City naar Moab . Muziek: Ennio Morricone - The Ecstasy of Gold - A Fistful of Dollars. Duur: 4.20 min.

 

 

 

Leo Koppens

Ik ben er geweest                                                          Duur 2:46 min. Muziek “Suns and stars” van Really slow motion. Als je leven eindigt, ben je er geweest, hopelijk met de nodige achter gelaten sporen dat geldt minstens voor de mens, dier en plant. Ook voor een boom, die omgezaagd is. De boom laat zijn geschiedenis achter en geeft de buitenwereld alle vrijheid om daar wat mee te doen

Dirk Vet

Santa Maria De Buil.                                             Tijd: 4.20 min. Muziek: Preisner.  In de Sierra de Querra, een uitloper van de Spaanse Pyreneeën, ligt hoog verscholen het bergdorpje Sant Maria De Buil. Het is gelegen aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

 

 

 


André Hartensveld

Nordland,                                                                     de meest noordelijke provincie van Noorwegen is Nordland en tevens het land van de Sami dat zich verder uitstrekt dan alleen Noorwegen. Wij bezochten in 2016 het Vesteralen en Lofoten gebied, een eilanden groep in het Noordwesten van Noorwegen. Muziek: Apeiron - Eg Veit I Himmerik Ei Borg. Duur: 5 min.